skip to Main Content
+45 2480 9664 info@karmagi.dk Åbningstider: hverdage 9 - 16

Vægtudfordringer, vægttab eller vægtøgning

Vægt

Få hjælp til vægttab, stoppe usunde madvaner og sukkerafhængighed eller forøg vægten

Målgruppen for denne kategori er personer, som ønsker hjælp til vægttab, at kvitte usunde madvaner og sukkerafhængighed, men også personer, der har problemer med at tage på i vægt.

  • Har du været på gentagne yoyo-slankekure og er du en af de 1,2 millioner danskere, der tit er på kur?
  • Er energiniveauet i bund fordi du fylder dig selv med junkfood og sukkerholdig mad?
  • Føler du dig afhængig af visse madvarer og fylder det for meget i dit liv?
  • Ønsker du at tage på i vægt?

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse spørgsmål, er du ikke alene. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det kun ca. 5%, der kan fastholde den nye livsstil og vægten efter en slankekur. Selv om vi efterhånden alle sammen godt ved, hvad der skal til for at opnå den ønskede vægt, driver vores ubevidste hjerne gæk med os når vi er trætte eller er i dårligt eller godt humør. Vores energiniveau og humør påvirkes yderligere, hvis vi spiser og drikker usunde madvarer i større mængder end hvad der er godt for os, hvilket kan gøre det mere uoverskueligt at komme gang med en sundere livsstil. Når vi først får styr på vores sind, så får vi også styr på vores madvaner og vægt. For at tabe dig skal du have lov til at spise dit yndlingsmad og drikkevarer, bare i meget mindre portioner. Mange oplever også, at de ikke rigtig smager på maden eller drikkevarerne, så dét at spise og drikke langsomt er også en del af opgaven - det lærer dit sind i vores programmer.

Øg dit stofskifte

Vores tanker styrer vores indre biokemi - til dig der har et dovent stofskifte, sæt dit stofskifte op, således at du taber dig hurtigere. Lyt til denne lydfil hver dag i de første 2-3 uger.

Slank i en fart

Mangler motivationen til at spise mindre og træffe bedre valg omkring hvad du spiser? Vil du gerne tabe dig hurtigt, så få din viljestyrke og din underbevidsthed til at arbejde hen imod samme mål.

Skru op for din fedtforbrænding

Har du oplevet yoyo kure og du f.eks har tabt 5 kg og taget 7 kg på igen, ja så er din fedtforbrænding måske gået i stå. Her vil du lære mentalt at stimulere den til sit optimale niveau og  projicere energi i dit sind til gavn for fedtforbrændingen.

Stop overspisning

Læger har fastslået at der er 3 grupper af overvægtige: De følelsesmæssige spisere, den sociale spiser og grovæderne. Lyt her hvis du grovæder og lige tager den ekstra portion, som du reelt ikke har brug for...

Spis mindre junkfood

Er du træt af at falde i grøften med de lette løsninger, vil du have sat en stopper for din afhængighed af junkfood? Med denne lydfil vil du lære at planlægge og lære at modstå fristelsen af usunde valg.

Sunde madvalg ved festlige lejligheder

Slankekure går tit i vasken når vi bliver inviteret til fest og det er ikke maden der er problemet, men vores sind falder tilbage i "gamle vaner" og vi spiser uden at tænke os om. Her lærer du at tage sunde madvalg ved festlige lejligheder.

Skab vægttab med portionskontrol

Når maden står frit på bordet er det for nemt at spise for meget. Lær at kontrollere dine portioner og kun spise det der er på din tallerken: Spis mindre og træf sundere valg, så vil du tabe dig mere.

Spis langsomt med mindful eating

Hører du til dem der sluger maden, arbejder du eller ser du TV når du spiser din mad, så er det en usund glidebane. Hvis du lærer at nyde maden langsomt og fokusere på smag og tekstur, vil du tabe dig.

Hold af at faste

Faste er sundt for kroppen og du kan lære at kontrollere din sult. Med livsstile som f.eks. 5:2 er der blevet sat fokus på de gode fysiske fordele udover vægttab. Ved at lytte her, får du et positivt udbytte af at faste.

Fasthold dit vægttab

Gentagne slankekure er ikke godt for dit helbred! Gamle vaner er svære at bryde, hvis det underbevidste sind modarbejder dig. For at sikre dig, at du fastholder dit vægttab, skab et velfungerende indtag af mad med mindful kontrol.

Find fortidens styrke til vægttab

Har du tidligere gennemført et stort vægttab eller gennemført en opgave du er stolt af, så genfind den styrke du havde og brug den i andre aspekter i dit liv, f.eks. til vægttab.

Stop snacking

Er du typen der bare ikke kan holde fingrene fra mad og søde sager, spiser du videre selvom andre stopper, snupper du en ekstra snack når du laver mad, så bruger du din mave som skraldespand. Lyt her for at ændre dette...

Følelsesmæssig spisning

Bruger du mad og drikke som belønning når du er i dårligt humør eller stresset eller glad - så er du en af mange. Vi har i vores samfund brugt mad som belønning og vil du overkomme dette psykologiske problem, så lyt her.

Kedsomhedsspisning

Spiser du af kedsomhed eller har du perioder, hvor din lyst til mad "styrer" dig - har du uro i kroppen, er du irriteret over dig selv og bruger du snacks, mad og drikke til at dulme din tilstand? Vil du ændre dette...

Spis nærende frugter og grøntsager

Til dig, som på en kur, har det svært med frugter og grøntsager. Hører du til typen, der ikke har lyst til at "spise som en kanin", men vil du gerne lære at kunne spise og nyde frugter og grøntsager, så lær det her...

Bryd med familiefedme

Det er svært at slanke sig, hvis resten af familien er overvægtige. Her kan du lære at finde din indre styrke og tage de rigtige valg for dig, uden at skulle bekymre dig om andres valg.

Styr din kage trang

At spise et lille stykke kage, vil ikke ødelægge din slankekur eller din vægt,  men spiser du det hver dag og har svært ved at stoppe, så vil det betyde udfordringer til dig - lær at nyde din kage uden dårlig samvittighed.

Styr din slik trang

Slik er ikke forbudt, men store mængder og et ukontrolleret forbrug er ikke hensigtsmæssigt. Ved at træne det underbeviste sind, vil du lære at nyde dit slik, uden det vil ødelægge din vægt eller kur.

Styr din chips trang

Har din trang til chips overtaget, så lyt til denne lydfil. Bruger du chips eller popcorn som mad, vil du mangle nødvendige vitaminer og din krop vil være usund- lær at spise chips på en kontrolleret måde.

Styr din chokolade trang

Millioner af mennesker har chokolade trang eller crawings. Spiser du for tit og for meget chokolade, så få styr på dit overforbrug. Chokolade er kun være sundt for dig, hvis du spiser det sjældent og i mindre mængder. Lær det her...

Styr din varm chokolade trang

Elsker du varm chokolade og drikker du mange kopper, er det lig med for mange kalorier. Ønsker du stadig at kunne drikke varm chokolade uden skyldfølelse, men vil have hjælp til at drikke det i mindre mængder, så lyt her.

Styr din vin trang

Vil du tabe dig, så er alkohol måske det der stopper dit vægttab eller vil du minimere dit forbrug og lære at sætte pris på mindre mængder, så få hjælp her til at fastholde nydelsen af et enkelt glas vin.

Styr din sodavands trang

Erstat dit store forbrug af sodavand med bedre alternativer. Uanset om du drikker sukker- eller lightsodavand og har du et ønske om at stoppe, men finder det svært - så vil du her lære at ændre den uhensigtsmæssige vane.

Fyld dine bukser ud

Til dig, der har svært ved at tage på i vægt eller har problemer med at spise nærende mad. Lær at spise på bestemte tider og at spise nærende fedtstoffer, som er nødvendige for din krop for en afbalanceret vægt.

Vi gør opmærksom på at vores lydfiler ikke må sidestilles med terapi eller psykiatrisk behandling.
Vi kan anbefale mange gode terapeuter i Danmark, hvis du vil have en privat session på en klinik.

Lev Livet Lettere med hjælp til vægttab, at kvitte usunde madvaner og sukkerafhængighed