skip to Main Content
+45 2480 9664 info@karmagi.dk Åbningstider: hverdage 9 - 16
Mangel På Søvn Kan Have Alvorlige Konsekvenser

Mangel på søvn kan have alvorlige konsekvenser

Det er med god grund at vi bekymrer os om følgevirkningerne af søvnløshed, og mangel på søvn. Resultaterne fra en stor britisk søvnundersøgelse viser, at 68% af de dårlige søvnnætter er blevet genereret af tanker om den kommende dag.

Mangel på søvn og sport

Undersøgelser af, hvordan søvnmangel påvirker sportsudøveres præstationer, understreger yderligere den potentielle virkning af søvnløshed. Mangel på søvn kan især forringe glukosemetabolismen og det kan være problematisk for atleter der udelukkende stoler på, at det alene er deres energiforsyninger, som rigtig mad og drikke, der skal til for at udføre deres sport. Faktisk kan atleter drage fordel af endnu mere søvn end den gennemsnitlige person; i en nylig undersøgelse fandt man ud af, at basketballspilleres præstation forbedres betydeligt efter at have sovet i mindst 10 timer.

Mangel på søvn og helbred

Effekter af søvnmangel i forhold til huden bør heller ikke overses. Manglende søvn kan forringe kroppens evne til at afværge sygdomme, fordi det kan forringe kroppens immunforsvar. En nylig undersøgelse af rotter viste, at delvis søvnløshed førte til forværring af psoriasisrelaterede biomarkører, hvilket muligvis øger risikoen for, at patienten udvikler psoriasis.

Endelig har en kronisk søvnløshed også været forbundet med vægtøgning. En undersøgelse viste, at begrænsning af søvn hos 12 raske mænd i to dage, fra 10 til 4 timer, resulterede i en reduktion af leptin (et hormon involveret i følelsen "mæt" efter at have spist) og forhøjelser af ghrelin (hormon involveret i stimulering af følelser af sult). Disse hormonelle ændringer blev også ledsaget af selvrapporterede stigninger i appetit og sult, især for højt kalorieindhold.

I tilgift med ​​dette, kan vi simpelthen være vågne længere og på mærkelige tider. Det giver os mere mulighed for at spise og begrænser vores evne og motivation til at udøve selvkontrol!

Derfor: Tag det alvorligt, hvis du har søvnproblemer og mangler søvn!

Få brudt dit dårlige søvnmønster og kom dine søvnproblemer til livs med hypnose

Hypnose er et effektivt middel mod søvnløshed. Karmagi har udviklet flere forskellige lydfiler, så der gerne skulle være mindst én lydfil der matcher dit behov. Find Karmagi´s selvhypnose-lydfiler mod søvnproblemer, og få gode råd til en bedre søvn her...

Hvis du vil læse mere om danskernes søvnproblemer, kan du læse denne artikel...

This Post Has One Comment

Skriv et svar