skip to Main Content
+45 2480 9664 info@karmagi.dk Åbningstider: hverdage 9 - 16
Forskellige Typer Angst Kan Afhjælpes Med Hypnose, Mindfulness Og Meditation

Forskellige typer angst kan afhjælpes med hypnose, mindfulness og meditation

Det skønnes at ca. hver femte dansker på et tidspunkt i livet rammes af en eller anden form for angst. Det gør angst til en af de største psykiske lidelser i Danmark.
Hypnose, mindfulness og mediation kan hjælpe på angst-symptomerne, samtidig med at det hjælper dig med at finde de dybereliggende årsager til din angst. Hos Karmagi.dk har vi udviklet flere forskellige lydfiler med selvhypnose, der kan hjælpe dig hvis du har angst. Du finder dem her...

Herunder kan du læse om forskellige typer angst:

  • Fobisk angst: fobi for f.eks. edderkopper, mus, flyskræk eller tandlægeskræk hører ind under fobisk angst. Dette behandler vi et andet sted på vores side. Se mere under Fobier...
  • Panikangst eller forventnings-angst: altså angst for angsten. Det er frygten for at udløse et nyt angstanfald, forbundet med en tidligere angstoplevelse. Her er frygten nok til at angsten udløses.
  • Agorafobi angsten: når man færdes uden for vante omgivelser, i forretninger, gågader, på markeder med store menneskemængder, i fyldte toge etc. Det kan i svær grad føre til at man bliver hjemme og ikke går i storcentre, går til koncerter, kører med bus eller tog.
  • Socialfobi: er situationer, hvor man frygter at andre taler eller tænker dårligt om én og hvor man undgår diskussioner eller at tale i andres påhør. Ved denne type angst kan man føle sig pinlig og undgår selskabelige lejligheder, og f.eks. gruppearbejde i skolen - angsten kommer til udtryk på forskellig vis.
  • Generaliseret angst: er ”alarmberedskab” med symptomer, som ikke er knyttet til særlige begivenheder. Man får angst-symptomer, så som bekymring, anspændthed og er ængstelig over for den almindelige hverdag, og f.eks. sygdomme som omtales i medierne, økonomisk utryghed osv. Generaliseret angst er den mest almindelige angstlidelse.

 

Hvis du ønsker mere information om angst og om de forskellige typer angst, kan du læse mere på bl.a. Angstforeningens hjemmeside...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *